Ändra dina tankar

Så lätt att säga, stundvis så svårt att ändra. Jag ser mig själv som en person som har lätt för att se både fina och ljusa saker i livet,  även när livet är som mörkast. 

Det är nog det som håller mig gående, för annars skulle det mörka äta upp min själ inifrån och ut. Men det kommer stunder när jag inte förmår mig orka ändra tanken, det kommer stunder då jag dränker mitt inre med det som dränerar mer än vad det lyfter. Offerkoftan åker på som ett illaluktande gammalt fårskinn. Den inre stressen och oron kryper in på skinnet som kliande skabbdjur som krampaktigt håller sig fast. 

Idag två år sedan jag snart rasade i utmattning, där jag kämpade mot skammen att vara sjukskriven – jag som orkade allt. Idag slits jag av sviterna av att varit sjukskriven, de ekonomiska sviterna. Jag har boxats för att hålla masken, jag har trollat för att få det att gå runt, jag har skurit ner på överflöd och jag har hittat en väg för överlevnad – trots att jag fortfarande inte är återställd. Men sådant tas inte hänsyn till i dagens samhälle. 

För att vara sjuk idag krävs det att du är frisk, så du orkar hålla på och kämpa. Ibland vill jag bara lägga mig ner och ge upp. Men jag vet att jag aldrig kommer att göra det, men dagarna som är extra tunga dom kommer och jag måste hitta en acceptans för att få låta dom komma utan att tycka att jag blir en sämre människa för det.  

Dagen jag lämnade mitt företag bakom mig, blev dagen då FK ansåg att jag var fullt arbetsför på heltid ~ från sjukskriven på heltid i 180 dagar ~ blev från dag ett arbetsför på 100%. Sedan den dagen har jag gått med kniven mot stupen för att klara mig ekonomiskt och samtidigt hitta luckor så jag kan hämta hem mig i sjukdomen. 

Varför skriver jag om detta? 

Varför blotta mig så totalt? 

Ja, det undrar jag också men något i mig säger att jag vill dela detta med dig. Jag kan omöjligt vara ensam i min situation som utmattad, ensamstående mamma som försöker få livet att gå runt utan att ramla ner i ett sammanbrott av frustration. 

December den ljuva månaden då glädjen och förväntningarna är som allra störst på årets alla dagar – men också månaden då skatteåterbäringen kan lysa med sin närvaro ELLER kvarskatten som kan få andan att ta ett krampaktigt stopp av förtvivlan hur det ska gå ihop. 

Men jag räknar med att 2019 blir året då det vänder ~ det blir året jag kommer på fötter, men just idag känns det extra tungt. 

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: