De drabbar inte mig

Det är lätt att tänka, det drabbar inte mig! Ingen fara det är ”bara” ett litet förkylnings virus 🦠.

Men saken är den, att INGEN vet HUR viruset kommer att drabba varje enskild individ – för vi ALLA har olika förutsättningar.

Vare sig vi är äldre eller yngre. Ena dagen står vi starka och tror att vi är odödliga, vaknar upp nästa dag och livet tog en helomvändning. Ödmjukhet!

Ödmjukhet inför det som sker. Jag tror med handen på hjärtat att många av oss kommer att få detta virus, förr eller senare men vi behöver inte skynda på processen.

Mitt jobb är komplext, där jag hjälper den mest utsatta gruppen i samhället – de äldre. Jag är och har alltid varit supernoga med hygien. Men hur kan jag vara så säker på att alla är det även under rådande situation?

Hur kan jag vara så säker att de jag möter när jag är och handlar sköter sin handhygien, stannar de hemma eller går de och handlar trots infektion? Hur noga är vi – människor?

Jag har liksom inget val – jag måste sköta mitt jobb! Kan inte oroa mig – men gör det ändå, för jag vill inte ta något med till en kund.

Jag brukar aldrig bli sjuk, men nu sitter jag här med ihållande huvudvärk, ont i varje lem av kroppen, ont när jag andas men jag är på benen med en konstig hosta. Är det förkylning eller är det något mer?

Jag vet inte. Men jag håller mig allena på skogen nu ett tag framöver. Jag fokuserar ändå på det fina i livet trots allt. Jag försöker hålla mig till mina rutiner men jag är ofantligt trött och kallsvettas vid varje rörelse.

Jag har, som många andra likaså, drabbats av livet än en gång. Jag har nära som ligger och kämpar för sitt liv, kämpar för att överleva Covid-19.

I allt vad vi nu går igenom, så tro inte att rädslan är den känsla som kommer att ta oss framåt i detta!

Vi har alla ett ANSVAR i detta, att behålla lugnet!

Nyttja en vän att prata med, om just det som väcker rädslan och då kanske det släpper, det blir lite enklare, lite lättare att vandra när man satt ord på det som känns. En dag i taget!

Än en gång är både tankens kraft och inre fokus en guldgåva att ta till 💛 sans med balans är nog bättre än panik och förnekelse.

Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena❤️nys och hosta i armvecket!

Gör vad du kan. 💛 Ta hand om dig och varandra!

Med värme Carina

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

En tanke på “De drabbar inte mig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: