Vila i F.R.I.D

Kära älskade Blixten ❤️ åtta år har du förgyllt livet på vårt lilla torp.

Så liten, så naggande fin. Vår älskade lilla kanin. En kanin kanske många tänker, dom kommer väl å går. Ja, för vissa det kanske är så.

Men här, på vårt lilla torp, vår lilla plätt på jorden. Där har alla djur sin egen speciella plats och alltid en i familjen dom är. Blixten inget undantag. Han skänkte oss glädje och många lugna stunder vi fick, med kel och mys, allt för att lugna en sökande själ.

Igår, på Valborgsmässoafton du valde att somna in.

Det kom som en chock, vi var inte beredda❤️

Tårar föll, det går ej att komma ifrån. Ibland det bara för mycket i livet blir.

I gråten jag finner trösten, i regnbågens land.🌈

Läser rader ur Din är dagen

Själen skulle inte ha någon regnbåge om inte ögonen rymde några tårar.”

~ John Vance Cheney ~

”Om det aldrig regnade, skulle åkrarna bli torra och sterila och boskapen skulle dö. Om vi inte kunde gråta, skulle våra känslor torka in, och till slut skulle vi inte kunna skratta heller.

Tårarna renar oss. Tårarna läker. Det gör oss till helgjutna människor. Tårarna är lika viktiga för vår utveckling och mognad som regnet för blomman.

Tack vare tårarna känns sorgen lättare. När solen börjar tränga igenom molnen efter ovädret, visar sig en färggrann regnbåge. 🌈 När vi har gråtit ut, lyser solen i vårt sinne, och smärta blir till en regnbåge.

Kan jag lära mig förstå att tårarna har sin del i lyckan?”

Ur: Din är dagen

Blixten ❤️ Vi begraver din kropp. Vi tackar för din tid, på vårt jordeliv. Din själ vandrat vidare. Din kropp åter jord ska bli. Vi lever i ett kretslopp, så nära Moder Jord det kan bli. En cirkel av levnad, vi tackar dig så. Du fattas oss alltid, du för evigt en plats på torpet har. Vila i frid vår älskade vän❤️

Vila i frid ❤️

Med värme

Från skogens sken

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

2 reaktioner till “Vila i F.R.I.D”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: