Livet frodas

Första juni, värmen slår till. Hundarna ligger utspridda i gräset, matte tar en paus från hagbygget.

Jag minns för några år sedan, början av juni – danspremiär på Mannes Loge +4 grader och isande vindar. Då var det nästan så det blev landstingets långkalsonger och pälsmössa på.

Nu njuter jag av tystnaden, grönskande träd, små fågelungars kvittrande i fågelholkarna efter mat. De växer ovetandes om vilken värld som finns utanför holken.

Livet frodas.

Mina tagetes börjar spira, det är en fröjd att se det man själv planterat från frö börjar gro. En liten extra vördnad växer fram, duttar och pratar med plantorna, njuter av tillväxten. Än en gång påminns jag hur viktigt det är att göra saker som man själv mår bra av. Utan att ständigt göra någon annan nöjd. Utan att förvänta sig bekräftelse.

Förnöjsamheten infinner sig.

Doft av sommar. Doft av liv. Humlans surrande 🐝. Hönsens kacklande, jorden som yr likt Saharas ökensand, när hönsbadet är igång. De njuter av stunden, i friheten på torpet.

En stund av nu, jag bygger mig fram mot ett mål och dröm jag haft så många år. Snart är de här, Britta & Blenda, jag bygger mig sakta fram.

För livet är skört, det har jag känt av. Vilket gör det än viktigare att följa mitt hjärtats kall.

Önskar dig en skön måndag 🌸🐝🍀🌞💜

Carina

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: