Svartkålssoppa med sting

På min lilla promenad igår hittade jag ett litet mysigt ställe där de hade gårdsförsäljning av lite blandade grönsaker. Så charmigt när man kan ta vad man önskar och betala med swish eller kontant.

Jag passade på att köpa med mig de två sista knippena med svartkål.

Så nu blir det soppa på en av svartkålsknippena.

För information så höftar jag i all min matlagning och smakar av och tillsätter det jag tycker passar för stunden. Ibland har jag ett recept som mall och sen svävar jag ut lite fritt.

I dagens soppa har jag följande;

12 st svartkålsblad

2 morötter

1/2 liten kålrot

1 liten gul lök

3 vitlöksklyftor

1 liten röd chili

1 umami buljongtärning

4 blad pepparmynta

Lite grädde 40%

En nypa svartpeppar, en nypa råsocker

1 liter vatten

Olivolja

Skala och grovskär gul lök och vitlök. Stek lite lätt i en kastrull med olivoljan. Skala och tärna morötter och kålroten. Häll samman i kastrullen och stek lite lätt. Skär svartkålen i strimlor ta bort den vita stammen i mitten (finns risk att soppan blir lite trådig annars😉) och stek tillsammans med övriga grönsaker. Rör om och häll på vatten, buljongtärning, chilin, en nypa råsocker och pepparmynta.

Låt koka lite lätt ca 20 min eller tills rotsakerna är mjuka. Dra från värmen och mixa med stavmixer.

Späd med mer vatten om det behövs, häll på en skvätt grädde. Krydda med lite svartpeppar.

Strödde lite valnötter över

SMAKA AV 🤩

Va inte rädd för att tillsätta lite mer av något tills du är helt nöjd❤️

Denna soppa blev SUPERGOD och något het 🌶

Bon apetit ❤️

Carina

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: