Är hunden ”bara” ett verktyg?

I unga år hade vi jakthundar hemma. Nu pratar jag 40 år tillbaka i tiden och mer.

Hunden var ”bara” ett verktyg att skaffa mat på bordet upplevde jag. Den hade sin plats och där skulle den vara, fastkedjad i väggen. Jag visste då att det var så fel men som liten kunde jag inget göra, inte påverka men ibland skrek jag ut min frustration blandat med salta tårar och blödande hjärta.
Ingen lyssnade. Jag var bara ett hysteriskt litet barn.

Idag styr jag själv över min skuta och över mina älskade vänner.

Vissa anser att jag är galen som har tre hundar i min säng.

Men….dessa fyrbenta vännerna är individer, unika i sitt slag, vänner av högsta klass som sprider så mycket kärlek och värme. Då kan jag inte förstå hur vissa människor ser på våra djur.

För tittar vi lite längre, lite djupare in så finner vi…..ett unikum❤️
Det enda som krävs är att VI – människan öppnar oss mentalt och vågar titta med andra glasögon.

Njut av Din dag 💜 kanske le mot spegelbilden 😃

Kram Carina

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: