Göra skillnad

D A G A R blir vad vi gör dem till – det tror jag i alla fall. Var dag har vi en möjlighet att se livet ur olika perspektiv – ett val.
Ibland bjuder livet på händelser som gör att vissa dagar är tuffare & andra dagar glider livet liksom lite mer lättsamt fram.
Dock är det alltid så, att det ständigt finns något att gnälla över om man vill. Likväl som det alltid finns möjligheten att välja att se det som också funkar bra i livet.

Personligen är jag inte rädd för att dyka ner i de tunga ämnen som berör livet. Likväl är jag inte rädd för att bjuda på barnet som lever inom mitt hjärta.
Allt detta kan jag blanda ihop till en fin kompott i mitt yrke. Hur fantastiskt är inte det?

Tänk att få dansa på jobbet 💃 och samtidigt få skratta ihop. Skaka rumpa och känna
L I V E T inom tillsammans med någon som behöver detta i stunden av nu.

Tänk att få mata änder, få frisk luft och i sällskap med en glad pensionär som kanske behöver en dragkrok för att komma ut på promenad. Det är mina dagar på jobbet.

Tänk att få glädja en +90 åring som fyller år med en födelsesång och enkel liten blomma bara för att man vill – bry sig om.

För mig handlar inte mitt jobb om att ”bara gå till jobbet”, för mig handlar det om att göra skillnad. Göra skillnad för en annan människa där hon är i livet i stunden av – NU ❤️

Dagen blir exakt vad man gör den till. Jag kan välja att sucka och inte tycka det finns någon mening. Eller så väljer jag att se möjligheterna i det lilla som finns just intill.
Att få göra skillnad det är vad #hemtjänst är för mig ❤️

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: