Vem finns där för henne?

Lyckliga ansikten som seglar förbi. Man hinner ej se den ångest som finns.

Lyckliga ansikten som seglar förbi. Ger ett sken av perfektion som troligen ej finns.

Lyckliga ansikten som seglar förbi. Människan kan tro livet så lyckligt mest hela tiden är.

Bakom fasaden rämnar charaden. Livet kan aldrig enbart lyckligt och perfekt förbli.

Man pratar om framgång, må bra och annat jocks. Men bakom fasaden rämnar charaden, det finns känslor av otillräcklighet.

Aj aj kapten, vi står givakt‼️

Vi anpassar sönder oss i en värld av falsk perfektion.

Den sönderstressade människan försöker bita ihop, om så bara för en liten stund till. Vänder och vrider på hela sitt inre, allt för att behaga, vara andra till lags. Duga till.

Den ensamma människan som lider av stress. Ensamhetens stress av utanförskap. Vänder och vrider på hela sitt inre, hur kan det komma sig att hon aldrig passar in.

Man pratar om siffror, allt är statistik. Människor är, när allt kommer omkring en siffra i mängden.

Ramlar du i rännstenen, stressad och sönderkörd. Vem tackar dig då för allt du ville uppnå. Allt för att vara någon annan till lags. Duga till.

Vem tackar dig då?

Jobbet vill mest du arbetsför ska vara. Dra in pengar för allas överlevnad. Dagen du rasar kostar du mest pengar. Staten sägs värna om de slutkörda.

En parodi det är vad det är. Parodi på människans bekostnad. Du jobbar och står i, ställer upp, vrider och vänder på hela ditt väsen.

Slutkörd och sliten, står du givakt till familj och vänner som även de vill ha en bit av kakan av den omtänksamma människan.

Trött och slut, vet hon ej vad som hände när tårarna sköljer hennes kudde om natten. Smärtan och tröttheten finns där 24/7, hon vill så gärna finnas för alla. Plötsligt en dag rämnar marken. Hon inte ett steg till orkar ta.

Vem finns där då för henne? Den arma slutkörda människan. Vem finns där då för henne?

Livet ❤️

Kram från skogen

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: