Kompost bygge

Det är så roligt när inspirationen väx till liv!

Jag har lätt för att rusa in i nya projekt och fastna i arbetet så jag glömmer både tid, rum & mat. Så nu tränar jag på att ta lite i taget, vara noga med paus och inte hålla på hela dagarna.

Till saker hör att jag har en armbåge och svank som krånglar och gör vansinnigt ont. Men jag har svårt att ”bara” sitta still och samtidigt är rörelse bra, men i mindre mängd än vad jag brukar.

Så igår påbörjade jag projektet storkompost🤩 och avslutade idag! Yippi!

Jag använde mig enbart av återbruk, förutom skruven. Tidigare har jag frågat en markägare om jag får samla ihop lite spill efter att de har skördat av skogen, så det var ok. Dessa störar som jag spetsade med yxa fick bli kantstolparna till komposten.

Förra året fick jag hem en massa bakar, som jag byggde mitt höns/växthus med, det blev en hel del över så dessa kom väl till användning nu vid detta projekt🥳.

Jag verkligen älskar när man kan nyttja skogens redan varande resurser än att behöva springa till byggvaruhusen och köpa allt sprillans nytt. Nä, för mig får det gärna vara naturtroget och robust.

I denna kompost kommer nu dynga från getter och kanin får gotta till sig, blandar även upp med lite löv. Så kommer det till användning på mina kommande planteringar som jag planerar att anordna.

Så roligt detta är.

Hej hopp från torpets topp💚

Önskar dig en härlig kväll!

Carina

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: