Homosexualitet

E N gång i tiden satt jag i ett djupt samtal med en person. Längesen nu, men jag minns känslan jag fick i kroppen.

Vi pratade homosexualitet.

Personen i fråga blev väldigt offensiv i sitt sätt att kommunicera. Jag minns att jag ryggade tillbaka av det hat som verkade pyra under ytan.
För den delen kunde jag inte låta bli att konfrontera med några frågor.

”Om du hade barn, låt säga att ditt barn kom hem och sa att hen blivit intresserad av någon av samma kön. Vad tror du att du skulle känna då?”
Svaret jag fick var att barnet inte längre skulle vara välkommen hem.

Jag är själv mamma idag. Jag kan inte för min värld förstå eller acceptera att en människa inte skulle ha rätten att få älska den människa som hen väljer att älska.
Mitt barn, min vän, min kommande vän, min granne, min kollega, eller vad det nu är – kommer alltid vara accepterad och älskad i mina ögon för att vara den person som hen är.

Vi har mycket kvar att jobba på för människans lika värde. Jag börjar med att rannsaka mig själv, det är där förändringen sker – i allt.

Vi är A L L A lika i grund och botten – rädslor, religoner, förutfattade meningar ställer till det väldigt mycket i onödan. 🏳️‍🌈❤️🧡💜💗🖤🤎💚💙💖💛🤍💕🏳️‍🌈

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: