Nässelsoppa

Underbara vår‼️ Sköna spirande vår‼️ Allt spirar, allt liv väcks till liv. En njutning för alla mina sinnen💚 men jag förstår också att det är en jobbig tid för många likaså.

Idag blev det årets första nässelsoppa 😋 gott, gott, gott!

Små späda varelser från torpets lilla vrå.

4 liter nässlor

1 liter vatten

Nypa salt

1 1/2 kycklingbuljong

1 1/2 dl grädde (mer eller mindre – en smaksak)

1 msk smör

2-3msk vetemjöl / dinkelmjöl

1 stor klyfta vitlök (eller annan lök om du hellre vill ha det)

En klick Turkisk yoghurt (vid serveringen)

Gräslök (vid serveringen)

Kokt Ägg (vid serveringen)

Jag plockade en 4 liters bunke full med små nässelblad, stammen fick stanna kvar ute.

En rejäl sköljning av nässlorna.

Koka upp 5 dl vatten med en nypa salt i. Lägg ner nässlorna och lägg ett lock på kastrullen. Koka ca 5 minuter.

Sila av vattnet från nässlorna i en separat bunke. Lägg de kokade nässlorna på ett fat så länge.

Smält en klick smör i kastrullen och rör ner mjöl, späd med vattnet du kokade nässlorna i, lägg i buljongtärningar och häll på resterande vatten. Lägg ner nässlorna och en skivad vitlök. Mixa allt till en slät soppa.

Låt småputtra en liten stund. Häll på grädden, smaka av.

Strö över gräslök och ett delat ägg samt en klick turkisk yoghurt (om du vill) vid serveringen.

Någon god smörgås till ❤️

Enjoy 😋

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

En tanke på “Nässelsoppa”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: