Regn & lata dagar

Jag vaknar innan solen gått upp, hör smattrandet från plåttaket. Ännu en dag med regn, så underbart rofyllt att höra ljudet av regndroppar dansa ner från skyn.

Hundarna ligger tätt intill min kropp, Max, en av mina tre katter skriker efter mat. Han har verkligen ingen respekt för sin matte som har sin lediga dag och tänkte få en skön sovmorgon. Istället ligger jag och hoppas tidigt en måndag morgon medan regnet öser ner, ”om jag låtsas sova så ger Max upp sitt hungriga vrålande”.

Men, icke sa Nicke. Den metoden lyckades inte. Det är bara att hasa sig upp, börja morgonen i en lugn skön lunk.

Britta & Blenda bräker när de hör mig öppna ytterdörren, nu vill de ut från vindskyddet och smaska morgonhö.

Själv gör jag kaffe, njuter av hembakat bröd och kurar upp i soffan (platsen vid köksbordet är sedan ett tag belägrat av gröna växtligheter😄).

Hundarna gör mig sällskap och två avsnitt av Maria Wern får starta denna sköna lediga dag.

Vad hittar du på när det regnar?

Regn & lata dagar, jag älskar det‼️

Tar en promenad med hundarna ner till skogstjärnen och kikar till bäverns lilla boning, beundransvärt bygge! Verkligen magnifikt jobb. Jag kan inte låta bli att fundera på hur en bäver tänker 💭

Bäverns sköna tillhåll

Våren, grönskan, tiden då allt växer och pånyttfödds💚 ett stort älsk på det! Brännässlorna poppar upp överallt på torpet, små späda vackra plantor. Men ett otyg när de blir större.

Tänkte torka en hel del till djuren för kommande vinter och såklart göra så många goda soppor som möjligt nu under våren.

Så idag blev det nässelsoppa till lunch – men jösses, hur gott var väl inte det! Med en klick krämig turkisk yoghurt vid serveringen blev som pricken över iet😋

Så god nässelsoppa

Recept Klicka här för den som vill ha 💚

Önskar dig en superskön dag.

Kram från torpets lilla vrå

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: