Svartvinbärs sylt med nektarin & vanilj

Ljuvligt gott! Jag fick detta recept av en god väninna. Jag blev helt tagen. Vilken underbara kombo!

Äter den med frukostfilen. Tar gärna en klick ovanpå osten. Alltså den är så god så man nästan kan äta direkt ur burken 😋 men man får väl behärska sig!

Ljuvligt god sylt😋

Detta behövs till cirka 1 liter sylt:

6 nektariner ca 750 g

1 vaniljstång

8 dl svartavinbär

3/4 dl vatten

5 dl syltsocker

Skala och kärna ur nektariner. Skär dem i cm stora bitar. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp nektariner, svartavinbär, vaniljstång, frön och vatten i en kastrull.

Koka med lock ca 5 minuter.

Blanda i syltsocker och koka ytterligare 2-5 minuter. Omogna bär behöver kortare tid. Skumma av och häll upp på varma väl rengjorda glasburkar. Fyll ända upp. Sätt på lock och vänd burken upp och ner, låt det svalna.

Då jag har väldig platsbrist i mitt lilla stuga så förvarar jag mina burkar i ett skafferi med ventil. Man kan förvara dem i kylskåp eller jordkällare likaså.

Någonstans har jag läst mig till att i och med att man vänder burkarna upp och ner när de är heta så steriliseras hela burken och inga bakterier kan växa till sig.

Jag tänker att jag provar denna vinter med att förvara alla mina inläggningar och sylt i skafferi.

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: