L.Ö.G.N

Så många år som jag har ljugit för mig själv för att passa in i formen, inte stöta mig med någon av rädslan för att inte tillhöra gruppen.

Allra oftast har det slutat med dåligt samvete och ångest då jag brutit med mig själv – gått emot mina egna värderingar och min egen sanning.
Ytlighet och osanningar.
Bara för att duga till…….F…K IT!

Jag ställde mig frågan en dag – VEM ÄR JAG – bortom mitt namn och födelsedatum…..Där började resan ~ Där började också rensningen.

Stunder där jag stått ensam för att söka svaren inom mig ~ stunder där jag valt ensamhet framför tvåsamhet då ensamhet i tvåsamhet är bland det ensammaste av ensammast.

Jag ville lära känna mig själv på djupet ~ jag ville inte fly längre ~ fly in i någon annan för att slippa möta mitt eget inre.

Jag försöker lära av alla möten som kommer i min väg idag ~ väcker någon irritation eller ilska i mig går jag in i mitt inre och frågar mig själv: ”Vad är det i mig som väcker denna känsla. Vad är det som gör att jag känner som jag gör” många gånger hittar jag svaret och svaret har inget med mottagaren att göra….utan något som påminner om tidigare upplevelse och denna känsla gick igång på grund av detta, alltså mitt ansvar.

Jag får ibland sura och arga möten, då försöker jag tänka: ”Har jag något med denna ilska att göra?”
”Nej det är mottagaren som är på dåligt humör eller är missnöjd av någon anledning och det har inget med mig att göra.”

Då kan jag välja att INTE gå in i det.

Det är så lätt om vi är missnöjda med vårt eget liv att hitta fel på andra, för att ”hävda” sig eller slippa se sitt eget…vad det nu är. Jag tror dock att det är enklare att hitta fel hos andra än att se sina egna fel och brister och jobba på dom. Det blir liksom lite jobbigare.

Så mycket ”fel”, ”problem” det finns att se varje dag…..Så mycket gott och fint finns det också att se varje dag.

Alla väljer vi VARJE dag, vid VARJE möte med dagen hur jag vill förhålla mig till livet och andra.

Tänkt vilken förmån att själv få välja….

“If you can’t stay real just F…k it”

För vad är viktigt på riktigt……

Carina

Författare: Carina Wallberg

Jag som skriver heter Carina och bloggar om livet; stress, utmattning, medberoende och allt som berör mitt inre och skapar ett intresse. Jag rasade julen 2016 i svår utmattning och där började min resa inåt på riktigt. Jag började vända upp och ner, ut och in på hela mitt väsen för att förstå varför jag hade rasat i utmattningen. Jag var helt övertygad om att mitt förtagande inom barnomsorgen inte var orsaken till raset, som många påstod. Jag började titta djupare inom mig ~ kunde svaren ligga i barndomen? Där psykisk och fysisk misshandel förekom och en missbrukande förälder, en uppväxt i dysfunktion. Hur viktigt är det att bearbeta det man gått igenom, eller kan man bara lägga locket på och springa vidare i livet? Frågar du mig så är jag helt övertygad om att all trauma behöver förlösas med någon typ av bearbetning. Vad som passar det måste varje individ känna sig för på egen hand. I mitt fall har jag tagit hjälp av KBT, MediYoga, självhjälpsgrupper, sorgbearbetning och goda vänner. Jag reser fortfarande i mitt inre och jag tror man reser så länge man lever. Jag delar min resa, mina tankar med dig, blandat med både sorg och glädje. Jag delar också med mig av livet tillsammans med mina tre fantastiska fyrbenta vänner, två av dem har jag adopterat från Rumänien där de levt ett hårt liv på kalla gator ~ trogna vänner för livet. Jag lever och bor i ett litet torp på skogen i Dalarna. Ensamstående mamma till en underbar dotter, på torpet finns förutom hundarna, tre katter, en kanin, två getter och ett gäng höns. Jag gillar närheten till naturen, det äkta och omtänksamma i människan. Om jag vill ha en förändring i livet så behöver jag själv vara den förändringen. Ljus & värme Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: